twitter
rss



La xarxa telemàtica educativa de Catalunya (coneguda més pel nom d’XTEC), és un univers educatiu on podem trobar gran quantitat de material i recursos didàctics, tant si ets un professor, com som si ets un alumne. És va posar en funcionament l’any 1989, en el marc de les actuacions del Programa d’Informàtica Educativa, amb servei de missatgeria electrònica, noticiari educatiu, accés a base de dades i teledebats, operant amb estàndards videotext i full-dúplex.
El seu principal avantatge és que tothom té accés (és gratuït) i això permet que hi hagi un intercanvi de projectes i eines entre diferents membres de la xarxa, estiguin on estiguin.

Si ens posem a buscar entre tots els seus continguts podem trobar projectes duts a terme en centres escolars o instituts, webquests per a l’alumnat, activitats per a practicar els temes que s’expliquen a classe... i fins i tot tenim a la nostra disposició uns cursets per poder formar-nos en allò que ens manca, com per exemple formació en les TIC, en les llengües...
Per a trobar un projecte que em crides especialment l’atenció no vaig tenir que buscar molt, ja que anteriorment ja havia treballat amb aquesta pàgina web, quan estava cursant l’ESO. Doncs com estava parlant anteriorment el projecte que em va cridar especialment l’atenció és un joc interactiu que pots aprendre els països i les capitals de tot el món i saber situar-los al lloc adequat, apart d’altres aplicacions.
En definitiva, considero l’XTEC un portal educatiu molt interesant que ens podrà ajudar ara, en el present, o en el nostre futur com a docents de l’ensenyament a ajudar-nos a complir les nostres tasques i a facilitar l’aprenentatge als nostres alumnes d’una forma entretinguda i divertida.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada