twitter
rss

Wiki en hawaià significa ràpid-ràpid. Un wiki és un lloc web de col·laboració, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d’un wiki poden d’aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipèdia.

La principal utilitat d’un wiki és que permet crear i millorar les pàgines de forma instantània, donant una gran llibertat a l’usuari, i per mitjà d’una interfície molt simple. Això fa que més gent participi en la seva edició, a diferència dels sistemes tradicionals on resulta més difícil que els usuaris del lloc contribueixin a millorar-lo.
 
 
Aquí us deixo en un vídeo amb una petita explicació de: Què és un wiki?

A classe vam poder experimentar nosaltres mateixes ja que vam fer un wiki per files segons estàvem assegudes. A continuació podreu llegir vosaltres mateixos els diferents resultats que vàrem obtenir.


PROVA WIKI 1:

Hi havia una vegada allà on només existeixen les fades, estava la Teresa practicant màgia a l'escola amb la seva professora. A la Teresa li agradava molt practicar màgia, però no estudiar els conjurs. Un dia la seva professora li va dir que s'havia d'inventar un conjur i a la Teresa se li va ocórrer fer-ne un per canviar els llibres per les coses que més li agradaven, com ara els jocs.


PROVA WIKI 2:

Vet aquí que un dia les alumnes de primer d'educació infantil van decidir fer un grandíssim festival juntament amb la resta d'alumnes d'Educació Infantil i Primària del Campus Terres de l'Ebre amb una temàtica estiuenca. I vaiga com van xalar.

PROVA WIKI 3:

Fa molts, molts d'anys, hi havia un príncep que vivia sol al mig del desert i va caure a un clot. I pobret se va trencar la cama. Però no molt lluny d'allí una noia va sentir els seus gemecs de dolor . Es va apropar i va veure que mai havia vist un noi com aquell, allò va ser amor a primera trencada de cama!


PROVA WIKI 4:

Eren dos amics que van anar a la universitat, i quan eren allí es van adonar de que no podien fer el wiki. Però amb ajuda d'altres companyes i del professor van trobar una solució... Una solució que les acompanyaria al llarg de tota la seva vida.


PROVA WIKI 5:

Fa molt de temps en un país molt llunya, vivia un follet amb la seva família. Un matí que el sol podia trencar les pedres, van anar a buscar bolets. Quan van acabar de buscar els bolets van a anar cap a casa a menjar-se'ls i se'n van empassar un de verinós. Però la seva mare li va donar una ampolla màgica que contenia una substància curativa i van menjar tots junts i van viure per sempre més.



PROVA WIKI 6:

En un puerto Italiano, un nene y un anciano cantaban bulerías con Bisbal y compañía para bailar con alegría. Y el anciano escupió y en su casa se quedó. Pero el nene salto y colgado de un árbol se quedó.


I per acabar un PowerPoint d’explicació d’un wiki.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada